menu bar

Společnost NAVITEL® vydává důležitou aktualizaci softwaru pro smartphony a tablety s operačním systémem Android a iOS (iPhone a iPad). Nová verze Navitel Navigator 9.10. přináší rozsáhlou revizi systému oznámení, když se automobil přiblíží k rychlostním kamerám nebo dopravním omezením.


Nový algoritmus upozornění na blížící se dopravní kamery, rizikové silniční úseky a servisní body

Aktualizovaná verze Navitel Navigator přináší uživatelům nová upozornění při jízdě. Na panelu upozornění je uveden seznam nejbližších jízdních předpisů a jejich vzdáleností. Program spustí odpočítávání ve chvíli, kdy se vozidlo přiblíží k rychlostním kamerám, radarům, rizikovým dopravním úsekům a servisním bodům. Navitel Navigator obsahuje širokou škálu dopravních kamer (14 typů), potenciálních rizikových zón (9 typů) a servisních stanic (7 typů). Na pravé straně obrazovky je zobrazena vzdálenost k nejbližšímu dopravnímu upozornění.
V případě, že se řidič rozhodne umístit smartphone nebo tablet do vertikální polohy, všechna upozornění se přesunou na levý okraj obrazovky pod navigační lištu. Pokud bude zařízení vertikálně, upozornění se přesunou na pravou stranu.

Vylepšené rozhraní pomáhá řidiče upozornit nejen na blížící se dopravní kamery, ale také jejich směr (stejný směr jízdy/v protisměru) a aktuální a maximální povolenou rychlost. Správně načasovaná oznámení navigace Navitel Navigator pomohou řidiči bezpečně upravit rychlost, připravit se na změnu jízdního pruhu či na rizikové silniční úseky (např. na nebezpečné zatáčky, na nečekané přechody pro chodce atd.)


Kompletní seznam upozornění


Aktualizace upozornění na překročení rychlosti

V nejnovější verzi je vedle aktuální rychlosti vozidla zobrazen i aktuální rychlostní limit. Řidič je upozorněn na překročení rychlosti. Pokud je limit překročen do 10 km/h, políčko s aktuální rychlostí se zbarví do žluta. Pokud je limit překročen o více než 10 km/h, políčko s aktuální rychlostí se zbarví do červena*.

*Výchozí nastavení je překročení o 10 km/h. Chcete-li toto nastavení změnit, přejděte do Menu > Nastavení > Upozornění > Překročení rychlosti.


Aktualizace softwaru Navitel Navigator dále zahrnuje:

  • vylepšení navigování v tunelech;
  • rozsáhlý seznam nových značek POI (čerpací stanice, bankomaty, obchody, kavárny, atd.);
  • vytváření rychlých tras napříč dvěma státy;
  • vylepšená podrobnost map;
  • optimalizované rozhraní pro zařízení s poměrem stran 2:1.

Uživatelé operačního systému Android si mohou aktualizaci 9.10 stáhnout v sekci DOWNLOADS na našich oficiálních stránkách NAVITEL®, nebo navštívit Google Play.


Aktualizaci pro iPhone/iPad je možné stáhnout prostřednictvím AppStore (iTunes).


Pro nové uživatele je k dispozici zdarma 7-denní zkušební verze. Po uplynutí zkušební doby se program přepne do režimu omezených funkcí. V případě, že chcete využívat plnou verzi programu, musíte si zakoupit licenční klíč.

Zakoupit si můžete také roční předplatné vybraných map a využívat prémiovou verzi s plnou funkčností po dobu jednoho roku**. Můžete se tak posléze rozhodnout, zda Vám navigace vyhovuje či nikoliv. Navigujte svět podle svých podmínek!

**Roční předplatné je k dispozici pro všechny existující mapové balíčky s výjimkou mapy Ruska, Ukrajiny, Běloruska a Kazachstánu nebo balíčků obsahující mapu alespoň jednoho jmenovaného státu.